top of page

ELIMINAREA OCHELARILOR SI A LENTILELOR DE CONTACT CU AJUTORUL LASERULUI CU EXCIMERI

Viciile de refracţie sunt reprezentate de miopie, astigmatism, hipermetropie si presbiopie.

Indicaţiile corecţiei cu laserul cu excimeri

 

 • pacienţii în vârstă de peste 18 ani;

 • miopie mai mică de -7 Dsf;

 • astigmatism miopic mai mic de -5 DCyl;

 • astigmatism mixt mai mic de 4.50 DCyl;

 

Contraindicaţiile corecţiei cu laserul cu excimeri:

 

 • copii

 • diabet zaharat

 • sarcină si alăptare

 • keratocon (acesta se depistează la consultul oftalmologic)

 • cataractă

 • glaucom

 • boli autoimmune: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilopoetică

 • sindrom de ochi uscat sever

 

Presbiopia (ochelarii de citit) nu se corectează cu laserul cu excimeri!

 

Protocolul tratamentului laser

Puteţi scăpa de ochelari sau lentile de contact cu ajutorul unui tratament simplu cu laser care aplicat pe suprafaţa ochiului schimbă refracţia oculară. Acest tratament nu prezintă absolut nici un risc de orbire sau de deteriorare a vederii. Utilizarea unui laser cu excimeri Alcon AllegretoWavelight 400 Hz face ca acest tratament să dureze extrem de puţin, totul petrecându-se în 10-20 de secunde. Întreaga procedură la ambii ochi are o durată globală de 10-12 minute si se efectuează cu anestezie locală cu picături. La sfârsitul tratamentului, pacientului i se pun niste lentile de contact terapeutice fără dioptrii cu rol de pansament.

La sfârsitul procedurii, pacientul nu mai poartă ochelarii pentru că deja corecţia laser îsi face efectul.

Pacientul pleacă acasă si îsi pune picături de Vigamox si Diclofenac de patru ori pe zi în prima săptămână. La circa 30 de minute de la procedură efectul anestezicului dispare si atunci pleoapele se umflă usor, ochii se înrosesc, lăcrimează abundent si pacientul este deranjat  de lumină. De asemenea el poate resimţi 3-4 ore  o jenă oculară puternică. A doua zi revine la control pentru a se verifica starea lentilelor de contact terapeutice, care trebuie purtate non-stop patru zile.

 

După corecţia laser, în prima săptămână pacientul  vede usor ceţos la distanţă si la aproape dar acuitatea vizuală  este mai bună decât cea fără ochelari (înainte de corecţia laser). În a treia zi ochii încep să se mai decongestioneze, iar în a patra zi devin mai linistiţi astfel încât se pot scoate de către medic lentilele de contact terapeutice.

În următoarele trei zile vederea la citit se clarifică din ce în ce mai mult iar la circa 10-14 zile pacientul va vedea 7 linii din cele 10 la panoul de oftalmologie. Conducerea autovehiculelor se poate face pe timp de zi după 10-14 zile de la procedură, în funcţie de statusul vizual (dacă acuitatea vizuală este egală sau mai mare de 7 linii la panou, cu ambii ochi AVAO 0.7).

 

Conducerea  autovehiculelor pe timp de noapte este interzisă timp de o lună de la corecţia laser.

 

În cel târziu o lună, vederea fără ochelari se îmbunătăţeste la valoarea maximă. Între o lună si 6 luni, suprafaţa oculară se vindecă complet la nivel microscopic. Pacientul foloseste timp de cca 6 luni lacrimi artificiale pentru a  grăbi vindecarea corneei.

Corecţia laser este ireversibilă si are o stabilitate de cca 90%  pe intervalul dintre -0,5 Dsf  si +0,50 Dsf în apropierea lui 0 astfel încât pacientul  nu simte necesitatea unei corecţii optice cu ochelari. La cca 10% din ochii trataţi are loc o regresie usoară adică o revenire la maximum 25% din valoarea iniţială a numărului de dioptrii. De exemplu dacă înainte de tratamentul laser pacientul a avut -4 Dsf atunci are o probabilitate de 10% să ajungă la -1 Dsf în cca 2-3 luni. Dacă în primele luni nu s-a produs această regresie probabilitatea scade sub 5%. Pacientul care face regresie asteaptă  12 luni si dacă la reevaluarea grosimii corneei centrale rezultatul se situează în anumite limite, atunci se poate elimina regresia cu ajutorul laserului.

 

Concediul medical se acordă de către medicul dumneavoastră de familie. Pentru aceasta este nevoie să-l înstiinţaţi înainte de corecţia laser!

 

Nu  purtaţi lentile de contact 7 zile înainte de corecţia laser!

 

Nu vă machiaţi în ziua corecţiei laser si o lună după aceasta!

 

Nu vă frecaţi la ochi o lună după procedura laser!

 

Vă mulţumim.

DE CE ALEGETI CLINICA OFTALUX

 

Clinica Oftalux este o clinica oftalmologica specializata in chirurgia cataractei si in eliminarea ochelarilor prin corectarea ireversibila a miopiei,  astigmatismului si a hipermetropiei cu ajutorul laserului cu excimeri. Echipele noastre medicale din Bucuresti si Constanta va asigura un tratament rapid si modern minim invaziv, fara necesitatea internarii. Clinicaoftalux

bottom of page